IJs



Koetjes IJs & Zuivel wordt gemaakt van echte verse koemelk uit de buurt. Ons boerenroomijs heeft een bijzondere smaak en structuur door de verse melk en het gebruik van pure grondstoffen. Wij bereiden het ijs zelf op ambachtelijke wijze en volgens een rijpingsproces van minstens 12 uur. Hiervoor gebruiken we apparatuur van het Italiaanse topmerk Carpigiani. Onze ijsbereider heeft met succes de cursus ijsbereiding aan de Carpigiani University doorlopen.
Wij zijn erkend en goedgekeurd door het COKZ (de NVWA voor zuivel) voor voedselveiligheid. Zij controleren onze ijsmakerij en onze processen i.v.m. hygiënisch produceren.
Wat is ambachtelijk ijs?
Ambachtelijk ijs wordt gemaakt in kleine hoeveelheden. De ijsmix wordt handmatig samengesteld met zoveel mogelijk verse en pure grondstoffen. Het bevat minder lucht en is ook minder vet dan fabrieksijs. Een liter ambachtelijk ijs is een stuk zwaarder dan een liter fabrieksijs, juist omdat het minder lucht bevat. Verder bevat fabrieksijs veel conserveringsmiddelen, terwijl die in echt ambachtelijk ijs juist niet zitten. Onze bekers en bakken worden handmatig gevuld en bestickerd.
De volgende smaken zitten in ons basis assortiment:
– Naturel
– Vanille
– Crema
– Citroen
– Aardbeien
– Frambozen
– Bananen
– Mango
– Stracciatella
– Chocolade
– Hazelnoot
– Mokka
– Kokos
– Kokos Stracciatella
– Yoghurt Amarena
– Cookie Dough
En deze smaken maken we ook regelmatig (vraag naar onze voorraad):
– Bosvruchten
– Bramen
– Speculaas
– Yoghurt
– Advocaat
– Munt Stracciatella
Mis je een smaak? Neem dan contact met ons op. In overleg kunnen wij ijs op maat produceren. Desgewenst kunnen wij ook sorbet ijs (zonder melk, op basis van water) in diverse smaken voor u maken. Op deze website en op onze Facebook pagina laten wij weten wanneer we weer een nieuwe smaak beschikbaar hebben. Wilt u persoonlijk op de hoogte gebracht worden? Meldt u dan aan voor onze Bestel Alert.


Aanmelden Bestel Alert:


